Thursday, December 25, 2008

www.nylvi.com

Merry Christmas.

Ivar and his friends are finished with their new site. www.nylvi.com

Nylvi is a marketplace for buying and selling vinyl records, structured to reflect the world´s major music scenes. We want to make it possible for people to discover local music on vinyl order to support local independent artists, labels and record store.

Wednesday, December 17, 2008

My Grandpa....

This is my grand pa on his way to work, back in the sixties.

Gaustatoppen






Hey, Im back.
I been out traveling the last month. First a smal tripp to England, Nicaragua and then a smal expedition with my friend Hans up to Gaustatoppen.


Jeg og Hans hadde allerede bestemt oss for i november at turen skulle fines sted i Desember. I utgangspunktet hadde vi bare bestemt oss for å dra på tur og bo i telt. Onsdagen bestemte vi oss for at det måtte bli Gaustatoppen. 1884 moh. En forsiktig begynnelse med to gutter som ikke har all verdens erfaring med midtvinters overnattinger. Men allikevel et fjel som er vind og vær utsatt.

Så kom vi oss av gårde på fredag. Vin og pasta de la Franz smakte utsøkt på kvelden. Skiene ble preppet og sekken pakket i den flotte campinghytta som vi hadde leid på http://www.rjukanhytte.com.

Neste dag kjørte vi opp til veibommen like ved skisenteret. Vi var tidlig ute og vi måtte brøyte spor hele veien. Det hadde falt ca 30 cm kald snø over et rimdekket fjell. Så vi gikk gjennom mange steder på vei oppover. Ikke et sted å ta skiene du er mest glad i….

Det tok 3 timer fra parkeringsplassen og opp til den store antennen. Surt og kaldt på toppen. Ca 15 minus og noe vind. Rett ved siden av heisen på toppen var det lunt og vi fikk gravd et telt litt ned i lendet. Det var bra å ha med dun sovepose og dun jakke, multifuel, drytech, litt whisky og en del sjokolade. Det gjorde kvelden meget komfortabel. Vi trodde vi ikke skulle ha nok å gjøre i teltet etter solen gikk ned klokken 1630, men det gikk veldig greit. Alle disse små telt rutinene tar tid å pusle med. Vi sovnet i elleve tiden…

Neste morgen fikk vi bort til summit og fikk se store deler av Norge. I bra vær ser du 1/6-del av fast lands Norge. Det var for det meste klart og utsikten er utrolig. Etterpå fikk vi pakket sekken og teltet raskt. Men vi sto ikke ned de store couloirene fra toppen, men valgte å stå ski høyre for dem. Snødekket var vindpåvirket, noe ustabilt på konvekse flater, men ikke dypt nok til at det kunne være farlig. Vi kjørte tilslutt opp ca der vi hadde gått oppe. Du får ikke samme skigleden med en sekk på 15-16 kilo. Men super deilig å gynge frem og tilbake i fin snø.

Nede ved bilen, stort glis, stor burger i Notodden.