Sunday, July 18, 2010

Friday, July 9, 2010

Refarat fra Styrkeprøven Trondheim - Oslo

Da var det gjort og turen var en hygge tur mer enn det var slit. 19 timer og 7 min!

Da vi kom opp til Trondheim dagen før rittet møttes vi alle sammen på restaurant der vi satset på å få på en skikkelig CARBO middag. Gode og mette bar veien over til ”hotellet” for møte med Eiker Sykkelklubb som vi skulle ha et samarbeid med over fjellet. Vi stilte med 16 mann og de med 10. Etter litt gjennomgang av sikkerhet og planlegging av matstasjoner bar det til sengs.

Neste dag kl 0841 gikk starten på det som ble en flott reise på noe som tar tilsvarende 45 min og fly. Vi organiserte oss kjapt inn i parvise rekker der begge i front falt bak i rulla etter å ha jobbet i ca 1-5 min. Starten var preget av nokså mye regn og mange folk over alt. Den våte asfalten påførte noen velt i andre grupper. Heldigvis er ikke alltid velt på våt asfalt like kritisk som på tørr. Godt kledde i Stormberg sin nye sykkelkolleksjon fortsatte ferden sydover på E6en.

Da vi kom til Oppdal skiftet været og asfalten ble tørr, vi merket med en gang at humøret og farten i gruppa bedret seg. Første langestasjon var i en av de laaaange motbakkene oppover mot Hjerkin. Olav, Kristin, Ingunn, Lena og resten av gjengen gjorde en formidabel innsats med å porsjonere riktig mengde med Winforce styrkedrikk på flaskene og gi oss boller og bananer. Etter 3 minutter stopp var det bare å komme seg opp på jernhesten og trå.

Da vi kom opp på Dovre var luften noe skarp men sola tittet fram. Alle i gruppen var i godt humør selv om vi hadde sterk motvind. Siden vi hadde innordnet oss på en lang parvis rekke greide vi å holde en god snitt hastighet og de sterkeste rytterne hadde noen lengre føringer på fjellet. Etter 3 mil begynte bakkene ned mot Dombås og hastigheten økte opp mot 60-70 km/t. Nede i Gudbrandsdalen merket vi at vinden snudde slik at vi fikk et realt dytt i ryggen. Farten økte på slettene opp mot 36-42 km/t. Flere folk jublet over farten og storkoste seg. Noen i gruppa begynte å bli litt ivrige og hadde ønsker om å kjøre hardere, men ble holdt igjen av Eiker CK som vi samarbeidet med. Vi var ikke helt sikre på om vi skulle kjøre i fra Eiker CK eller om vi skulle holde sammen. Siden de hadde flere års erfaring med Strykerprøven og var eldre garvede syklister tenkte vi at vi muligens hadde gått på en smell hvis teamet vårt hadde rykket fra Eiker CK. Så vi valgte å holde sammen!

Da vi passerte Kvitfjell begynte en i gruppen å merke farten og måtte dessverre stoppe, mens gruppa fortsatte. Hele laget er IMPONERT at vedkommende fullførte hele Styrkeprøven alene og kom i mål 4 timer etter resten av laget. Det er dra påååå! I nærheten av Hafjell var det en 3 min stopp og alle fylte opp alle lommer med mat og drikke. En del rakk å gjøre nr. 1 og noen rakk også nr 2.

Vi passerte Lillehammer i god stil, mens solen var på vei ned. Det tok ikke lang tid før temperaturen sank og de som ikke hadde tatt på seg nok klær begynte å merke det. Den gamle E6en på østsiden av Mjøsa bølget seg fint gjennom terrenget og vi hadde flere ganger høyhastighet på slettene og i nedoverbakkene. Neste langestasjon etter Lillehammer var ved Minnsundsbroen og det var veeeellldiigg langt, spesielt for de som hadde korte ermer og bein. Kroppstemperaturen sank og mange hadde problemer med å spise og drikke. Vi syklet den siste biten fra Hamar til Eidsvoll på små veier med relativt dårlig asfalt og veien var relativt uoversiktlig.

Vi skulle egentlig sykle hele veien fra Lillehammer til Minnesundsbroen uten å stoppe, men det ble full stopp da vi kom til en felles matstasjon for alle som deltar på Styrkeprøven. De serverte kaffe og varm mat. Den pausen dro ned snitthastigheten, men økte humøret 10 grader.

Stiv og frossen kom vi over Minnesundsbroen og til langestasjonen, da var det bare å få på seg mest klær og stappe seg full med mat og strykedrikk. Ute fra matstasjonen passerte vi Valdres ekspressen for tredje og siste gang i god fart. Vi merket at mange i gruppa begynte å bli litt ukonsentrert, men vi klarte allikevel å sykle trygt. I de siste lange bakkene opp mot Oslo satte noen av de eldste gutta fra Eiker CK seg foran for å dempe farten. Gruppa vår hadde ligget fremst mesteparten av tiden og dratt, med unntak av noen få syklister fra Eiker CK.

Det var deilig å se Stovner! Det var deilig å se Furuset! Og det var meget deilig å komme seg i mål kl 4 om natta på Økern! Helt ør i hodet litt vondt her og der, men VELDIG fornøyd!

Her er tidene våre:

Location Time Split km/h min/km
Dombås 200 km 7:23:06 7:23:06 27.08 2:13
Lillehammer 350 km 12:14:52 4:51:46 30.85 1:57
Hamar 410 km 14:10:02 1:55:10 31.26 1:55
Eidsvoll 480 km 16:59:53 2:49:52 24.73 2:26
Oslo 540 km 19:06:55 2:07:03 28.34 2:07

Jeg vil anbefale alle som er i passe form om å delta på Stykeprøven enten fra Eidsvoll, Hamar eller ta hele distansen. Det er absolutt noe du ikke kommer til å angre på.

Hvis du ønsker å delta på sykkelritt er det essensielt at man får i seg nok energi-rik veske og mat. Uten styrkedrikk er det vanskelig å fullføre slikt løp. Vi hadde et samarbeid med Winforce og drakk ”Carbo basic pluss” og spiste flytende ”Ultra Energi” barer (ikke gel) som var meget lett fordøyelig. Sjekk mer på nettsiden deres: http://www.winforce.no/winforce/Produkter/Over-to-timer Tusen takk for god energi!!!

Vi må også takke Stormberg som stilte med klær til hele gjengen! Sykkelklærne stod testen! Se kolleksjonen her: http://www.stormberg.no/no/Produkter/Herre/Herre/Sykkel/

Takk for et godt samarbeid med Eiker CK!

Takk til ”Det Norske” som støttet oss!

Takk til alle i følgebilene

Takk til hele laget ”dra på mot kreft”

Takk til United Bakeries

Støtt kreftsaken!